» Sinop Haber - Karadenizin İncisi Güzel Sinop-Sinop HaberleriDil Seçimi   
Şuan Sinop da 0/5 Kişi Online
Anasayfan YapFavorilerine EkleE PostaPlayerHaritaTema                                    
Sinop Google   
Bugün 25.06.2018 
        
ANASAYFA
        
SOHBET
          
FORUM
        
ARKADAŞ
        
HABERLER
          
DOSYALAR
        
SİNOP
        
RESİMLER
        
VİDEOLAR
        
HESABIM
  Üyelik      Hatırla    Yeni Kayıt - Şifremi Unuttum - Site Yetkilisi admin Şuan Sitede Değil CANLI DESTEK
 » Ana Menü
    Ana Sayfa
    Yazilar
    Resimler
    Videolar
    Firma Rehberi
    Mesaj Kutum
    Site ekle
    İlanlar
    Ziyaretçi Defteri
    İletişim
 » Sinop İlçeleri
    Erfelek  
    Ayancık
    Boyabat
    Türkeli
    Gerze
    Durağan
    Saraydüzü
    Dikmen
» Firmalar Firma Tanıt
---------------------------------
YAGMURCAFE
YAĞMUR CAFE

TOST/HAMBURGER/KöFTE/SOSİSLİ/GORALI/KUMRU/OMLET/MENEMEN/SandWİCH/K KAHVALTI/çORBA/NOHUTLU PİLAV/SICAK SOGUK İçECEKLER/TATLI..
---------------------------------
gkhan57
GÖLGECİOĞULLARI İNŞAAT

HER TüRLü İNŞAAT İŞLERİ İTİNA İLE YAPILIR MüRACAT 05322673476
---------------------------------
admin
Boyabat Özel Kardelen Özel Eğitim Ve Reh

Boyabat özel Kardelen özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Sinop Boyabat'ta hizmet vermektedir. Sinop Boyabat'ta Zihinsel ve bedensel özürlüler için eğitim faaliyetleri yürütmektedir. Boyabat özel K
---------------------------------
admin
Sinop Boyabat'taki Özel Eğitim ve Rehabi

Beyaz Menekşeler Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Sinop Boyabat'ta hizmet vermektedir. Sinop Boyabat'ta Zihinsel ve bedensel özürlüler için eğitim faaliyetleri yürütmektedir. Beyaz Menekşeler Eğitim
---------------------------------
admin
Ayancık Rehabilitasyon Merkezleri

Ozan Can Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi Sinop Ayancık'ta hizmet vermektedir. Sinop Ayancık'ta Zihinsel ve bedensel özürlüler için eğitim faaliyetleri yürütmektedir. Ozan Can Eğitim Ve Rehabilitasyo
---------------------------------
HuseyinMeseci
PELİN YUFKA

Zengin ürün çeşitleriyle müşteri memnuniyetini hedefleyen, kalite ve güven çizgisinde yoluna 1994'ten beri devam eden Pelin Yufka her geçen yılda kendini yenileyerek toptan ve parekende satışlarıyla i
---------------------------------
cemali57
TÜRKAY ERFELEK

2005 Yılında başladığımız hizmet yarışına, müşterilerimize verdiğimiz güven, kaliteli hizmet anlayışımız ve hep ileriye taşımaya gayret ettiğimiz müşteri memnuyeti ilkemiz doğrultusunda başımız dik ve
---------------------------------
admin
Özan Mobilya Limited Şirketi

Peksi Ve Ahşap ürünler Konusunda En Kaliteli Malzeme , En özenli İşçilik Ve En Uygun Fiyat Garantisi. Hepsi Sadece Dinc Tasarim Danışma.
---------------------------------
    
» İlanlar İlan Ekle
FATURA TAHSİLAT PROGRAMI
MAVİ TELEKOM’DAN SüPER KAMPANYA!! Gelin, sizde Mavi Telekom’ a katılın, karlı çıkın. Her bütçeye , her çalışma sistemine uygun direk çözüm sadece MAVİ TELEKOM'da... Tek seferlik bir ödeme ve Sınırsız Online tahsilat yine MAVİ TELEKOM'da... A
Sinop Erfelek Satılık İşyeri
Emlak Tipi: Dükkan Metrekare : 90 m2 Emlağın Durumu: Sıfır özel Kategori: Okazyon Tapu Durumu: Kat Mülkiyetli Tapu Takas Yapılır: Evet Krediye Uygun: Evet İskan Durumu: İskanı Alınmış
2007 KIA Sorento 2.5 X FORCE PREMİUM 53.650 TL (Test İlan)
Kasa Tipi :Suv Kullanım :İkinci el Kaçıncı El :İlk sahibi Hasar Durumu :Hasarsız Silindir Hacmi :2.500 cc Motor Gücü :170 HP Yakıt :Dizel Vites :Tiptronik Aracın Km'si :80.000 Km. Renk :Siyah
     
» ZDefter Z Deftere Yaz
---------------------------------
şenol
jackal

ayancıgı verimliliğinin artmasını sııtysanızzbuyuk iş sahası yapılmalıdırr gencı yasşlısı çalııssın evıne ekmek gotursun aylak aylak gezmesınler derım
---------------------------------
yılmaz çetin
memleket hasreti

şu yazın sıcak havasında şirin sinop um da olmak varken istanbulun binalarla sıkışmış yerlerinde durmak zorunda kalıyoruz neyapalım hayat mücadelesi sinop un masmavi denizinde yüzemiyoruzama benim yer
---------------------------------
SAVAŞ
BENİM MEMLEKETİM

Havası,su,güneşi başka canım sinobum allah nasib kısmet ederse bu yaz gidece SİNOPLU bütün hemşerilerime kucaklar dolusu selam gönderiyorum ve herkesi memleketlerine bi an önce gidip görmelerini istiy
---------------------------------
bilinmez
izinsiz satış

ayancık inönü ilköğretim önünde bulunan eski bir evin önün izinsiz mal satış yapıyolar
---------------------------------
fevzi
selam sinop

sinop taki tüm arkadaşlara selamlarımı gönderiyorum. unutulmaz 57
---------------------------------
NUH KOZALAK
slm olsun sinoplulara

sevgili sinoplular 11 haziran seçimlei yaklaşıyor devletin sinop ve ilçelerine hizmetleri çok bakın yollara tünele barajlara lütfen bu hükümeti destekleyelim adamlar yapıyor bol keseden atmıyor ak par
---------------------------------
fuat
Merhaba..

Merhaba değerli hemşerilerim..siteniz ve çalışmalarınız çok güzel elinmize sağlık..bende ticaretle uğraşan biri oalrak elimde değerli hemşerilerimiz için hazırlanmış olan Sİnopspor eşortmanları vardır
---------------------------------
Fatih Altundağ
Boyabat ve İmam-Hatip

TüM BOYABATLILAR VE İMAM HATİPLİLER BU SİTEYE GİREREK DESTEK OLSUNLAR
---------------------------------
hakan canpolat
sinop evdeneve nakliyat 05444453357

Sinop hakan Evden Eve Nakliyat - Sinop Nakliye Firmaları - Taşımacılık Firmaları - Fiyatları 05444453357 sinop evden eve nakliyat Sinop Evden Eve Nakliyat Sinop nakliyat firmamız yurt içi ve yurt dışı
---------------------------------
zeynep çınar
okulumu seviyorum

herkesi çok özledim ben okuldan mezun olduktan sonra baya değişiklik yapılmış ama çok güzel olmuş bizden sonraki arkadaşların sahip çıkmasını bekliyoruml şimdidenteşekkür ederim...
---------------------------------
    
» Sayfa İstatistikleri
Şuan Burada Kimler Var

Burada 0 Üye 1 Misafir Var
» Misafir830219
Daha Önce Kimler Girdi

Burası 47 Kişi Tarafından
Top 54 Kez Görüntülendi
Görüntüleyenler
Sayfaları Göster

» Ençok Hit Alan Sayfalar
» Ençok Kişi Giren Sayfalar
» Enson Girilen sayfalar
   
» Forum
                             ~ ~ ~ Forum ~ ~ ~
   
» İşlem

» Konu Açan tecelliPuan Ver : [ 0 ]   
 Forum
 Boyabat
       Boyabat Yöresel Yemekleri

Boyabat Yöresel Yemekleri

 
Boyabatın o mükemmel yöresel yemeklerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.





Mis gibi tarhana...

İlk iş olarak tarhananın “düzgün”ü hazırlanır. Düzgün; bir leğenin içerisine bir miktar yoğurt, üzerine soğan, sarımsak, acı biber, domates, maydanoz, nane, dereotu, fesleğen iri parçalar halinde doğranıp, iyice karıştırılarak hazırlanır.Tuz katılır. Bir hafta sonra, yeteri miktarda unla, hazırlanan düzgün, yoğrulup mayalanmaya bırakılır. Havanın güneşli olduğu bir gün tarhana dökme işlemi yapılır.Tarhana hamuru ufak parçalar halinde bir çarşaf üzerine dökülür. Hafif kurumaya yüz tutunca ufalama işlemi yapılır. İyice ufalanan tarhana elekten elenerek ayrı bir çarşafa serilir. Kuruyunca bez torbalar içerisinde muhafaza edilir. Tarhananın soğanı çok lezzetlidir. Mahallenin kadınları soğan yemek için tarhana yapanlara yardıma gelirler. Tarhana dökme, ufalama işlemi çok ağır ve yorucu olduğundan imece usulü yapılır. İş bitince bir tencere tarhana pişirilip yenir. Taze tarhananın tadına doyum olmaz. Tarhana çorbası sofralarımızın baş yemeğidir. Tencere içerisine bir miktar yağ, salça ve kıyma konur. Üzerine istenilen miktarda su konulup, birkaç kaşık tarhana ilave edilir. Kaynayana kadar karıştırılır. Sıcak sıcak servis yapılır.
tecelli
Gezici Üye


Durumu Dışarıda
Kimler Okudu : 2006 Kişi    MesajAt | Bilgileri | WebSitesi | Konuları | Cevapları    Alıntı | Word | Yazdır | Gönder 09.Ağu.2011 13:46:29
» Cevap Veren tecelliPuan Ver : [ 0 ]   



Boyabat'ın düğünleri, sünnetleri, nişanlarındaki değişmeyen tek lezzet keşkek.

Keşkek iki türlü pişirilir: Birincisi, ramazan ayında fırına verilir. İftara hazır yemektir. Zahmetsiz hazırlanır. İkincisi de düğünlerimizde büyük kazanlarda pişirilenidir. Bu çok zahmetlidir. Düğün keşkeğini herkes pişiremez, ustalık ister. Bu işi yapanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bunlara “Keşkekçi” denir. Biz fırın keşkeğini anlatalım: Fırına konulacak çömleğin büyüklüğüne, küçüklüğüne göre keşkekliğin miktarı ayarlanır. Bir ölçek keşkekliğe 4.5 bardak su konulur. Keşkekliğin durumuna, damak zevkine göre ölçü değişebilir. Keşkeğin yumuşak olmasını isteyenler suyunu biraz fazla koyabilirler. Bunun ayarını kadınlarımız en iyi bilir. Yemeklik şeklinde doğranan soğanlar ile büyükçe bir parça sığır eti veya tavuk eti çömleğe konulup mahalle fırınına verilir. Sığır eti daha iyi olur. İftara 45 dakika kala çömlekler fırından çıkar. Artık zamana karşı yarış başlamıştır. Keşkeğin iftara yetişmesi için acele edilir. Çömleğin içindeki et parçası, kemiklerinden ayrılır ve ince ince didilir, tekrar çömleğin içine konulup tahta kaşıkla güdellenir yani karıştırılır. Güdelleme işlemi etle keşkeğin sakız gibi birbirine karışıncaya kadar devam eder. Bu iş tamamlandıktan sonra keşkek servis tabağına boşaltılır, kaşığın arkasıyla keşkeğin üzeri düzeltilir. Sonra kaşığın ön yüzüyle keşkekte süs şeklinde çukurluklar oluşturulur. Üzerine kızgın tereyağı katılıp servise sunulur

tecelli
Gezici Üye


Durumu Dışarıda
MesajAt | Bilgileri | WebSitesi | Konuları | Cevapları    Alıntı | Word | Yazdır | Gönder 09.Ağu.2011 13:47:10
» Cevap Veren tecelliPuan Ver : [ 0 ]   

Resimler Sadece üyeler içindir! Pirincleri 15-30 dk. sicak suda birakin. Daha sonra tereyagini tencerede eritin. Tereyagini eritirken bir taraftanda su isitin. (Kaynar oluncaya kadar) Pirincleri suzgecte iyice suzun. Daha sonra erittiginiz tereyaginda pirincleri yuksek ateste kavurun. (Pirincler tencerenin icinde pit pit atana kadar veya pirincin miktarina gore degisir 5dk. veya 10 dk.) Daha sonra kaynamis suyu pirinclerin ustunu cok ama cok az kaplayacak kadar dokun. (Yarim santimden de az ama pirincler suyun ustunden cikmasin) Istediginiz kadar tuz dokun ve karistirin. Daha sonra low da 10 dk. pisirin ve 10dk. sonunda kapagi acip karistirin ve 5dk. daha bekletin sonra servis yapin.
Resimler Sadece üyeler içindir! İNCİR UYUŞTURMASI: İftar sofrası tatlısız olur mu? İftar sofralarımızın vazgeçilmez tatlısı “İncir Uyuşturması” dır. İncir uyuşturması incir, süt ve şekerden yapılır. İncirler, küçücük parçalar halinde doğranır, bir tepsi içerisinde üzerine toz şekeri karıştırılarak tahta kaşığın tersiyle iyice ezilir. Bu arada süt ocakta kaynamaktadır. Ezilen incirlerin üzerine bir miktar süt konulur ve tekrar karıştırılır. Karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra kaynamakta olan süt iyice ezilmiş incirlerin bulunduğu tepsilere konulur ve karıştırılır, tepsiler kapatılır, üzerleri bir çarşaf veya battaniye ile örtülür. Ilık bir ortamda mayalanmaya bırakılır. İki saat sonra servise hazırdır.
Resimler Sadece üyeler içindir! Höbelenli Pilav Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 8- 10 adet Höbelen mantarı 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Yeterince su Yapılışı: Mantarları bol suyun içine koyup biraz bekletiriz, suyunu döküp birkaç su daha yıkadıktan sonra istediğimiz küçüklükte doğrarız, tekrar bol suyla yıkarız. Mantarlar çok topraklı olduğu için çok güzel temizlemek gerekir. Yıkadığımız mantarları bir tencereye koyarız, üzerine su ilave ederiz, mantarlar yumuşayıncaya kadar haşlarız. Haşladığımız mantarların suyunu dökmeden pişireceğimiz pilava göre suyunu ve tuzunu ayarlarız ve kaynamaya bırakırız. Diğer tarafta daha önce sıcak su ile ısladığımız pirinci yıkayıp kaynayan mantarlı suya ilave ederiz, pilavımızı bildiğimiz gibi pişirip, demlenmeye bırakırız. Tere yağını eritip pilavımıza ilave ettikten sonra pilavımızı telleyip sıcak servis yaparız. Bizim Höbelen dediğimiz, ülkemizde ise Kuzu Göbeği mantarı denilen mantar hakkında biraz bilgi verelim. Morchella cinsine ait olan kuzu göbeği mantarları ortalama 5-15 cm boyunda, kremden koyu kahverengiye kadar değişen renklerde bal peteğini andıran şapkası ile kolayca tanınabilecek bir yapıdadır. Üremelerini sağlayan sporlar, askus adı verilen bir kese içinde bulunur. Bu keseden atılan sporlar uygun sıcaklık ve nemde toprakta çimlenerek mantarı meydana getirirler. Kuzu göbeği mantarının dünyada yaklaşık olarak 30 civarında türü bilinmektedir. Türkiye’de ise en yaygın olarak rastlanan türleri, Morchella crassipes, M. conica, M. deliciosa, M. esculenta, M. elata, M. distans ve M. rotunda’dır. Nerelerde Yetişir? Yurdumuzda çam ormanlarında, bazen meşe, dişbudak gürgen ve elma ağaçlarının çevresinde, ilkbaharda özellikle Nisan ve Mayıs aylarında yağmurlardan sonra kuzu göbeğini bol miktarda bulmak mümkündür. Genellikle Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetişen bu mantarlar Izmir-Bergama, Muğla, Kastamonu, Aydın, Denizli, Çanakkale, Uşak, Balıkesir, Sinop illeri ve çevresinde yaygın olarak tanınmakta ve toplanmaktadır.
Resimler Sadece üyeler içindir! Un Helvası Malzemeler 1 paket margarin (250 gr) 2 su bardağı toz şeker (500 gr) 2 – 2,5 su bardağı un 3,5 su bardağı su Yapılışı 2 su bardağı şekere, 3 su bardağı suyu ilave edip kaynatırız, sulu bir şerbet elde ederiz. Diğer tarafta derince bir tencerede erittiğimiz margarinin içine unumuzu azar azar ilave ederiz, unun rengi pembe renk alana kadar topaklanmaması için hiç durmadan karıştırırız, meyanesinin geldiğini anlayınca, önceden hazırladığımız şerbeti üstüne ilave edip tencerenin kapağını kapatırız. Kaynamaya başlayınca kapağını açıp katılaşana kadar karıştırırız. Katılaşınca ateşten alırız ve istediğimiz şekillerde tabaklara koyup servis yaparız.Tarifini verdiğimiz un helvası bizim yöremizde bu şekilde yapılmaktadır. Her yörenin un helva yapma şekli farklıdır,bizim yöremizde un helvasına mutlaka ceviz konur başka yörelerde buna rastlamadık. Yöremizde un helvası özellikle kandillerde (Regaip Kandili),çocuk doğunca, gençler askere giderken ve ölülerimizi anmak için yapılır. Yöremizde başka bir çeşit helva yapılmaz
Resimler Sadece üyeler içindir! Hoşmerim (Boyabat Usulu) Malzemeler 2 su bardağı un 2 bardak süt 2 yumurta 1 dilim peynir ½ demet maydanoz Tuz Sıvıyağ (Kızartmak için) Yapılışı Derince bir kasenin içine peyniri rendeleriz, üzerine yumurtaları kırarız, sütünü ilave ederiz, küçük küçük kıydığımız maydanozu ve tuzu da koyarız, hepsini beraber karıştırdıktan sonra, karışımın içine en son unu ilave ederiz. Çok yumuşak bir karışım elde ederiz. (Hamurumuz katı olursa biraz daha süt veya su ilave ederiz). Diğer tarafta bir tavaya çok az sıvı yağ koyarız, hazırladığımız karışımı bir kaşık yardımı ile kızdırdığımız yağın içine dökeriz ve düzeltiriz, bir tarafı kızarınca çevirip öbür tarafını kızartırız. Hamurları istediğimiz büyüklükte kızartabiliriz. Hamurumuzu sıcak servis yaparız. Not:( Kızarttığımız hamurların çok yağ çekip ağır olmaması için her seferinde çok az yağ koyarak kızartırız.)
Resimler Sadece üyeler içindir! Sıcak Ekmek Arası Tereyağı Malzemeler 1 tane sıcak somun ekmek 150 gr tereyağı Yapılışı Fırından sıcak ekmek alınır, üzeri yukarıda resimde görüldüğü gibi açılır, içine isteğe bağlı tuzlu tereyağı veya tuzsuz tereyağı konur, ekmeğin açılan yeri yağın üzerine kapanır. Yağın erimesi beklenir. Yağ eridikten ve ekmek yağı iyice içine çektikten sonra yanında çay ile ekmek bölünerek afiyetle yenir. Bu şimdilerde pek yapılmıyor ancak eskiden ani misafir gelince verilen en büyük ikrammış. Bu yemeği kolesterolü olanlara tavsiye etmiyoruz.
Resimler Sadece üyeler içindir! Altüst Böreği Malzemeler 2 çorba kasesi un Su Tuz Tereyağı İç malzemeleri Peynirli için: 2 dilim beyaz peynir, kıyılmış maydanoz Kıymalı için: 2 parça kavrulmuş kıyma, 1 tane kıyılmış kuru soğan, karabiber Ispanaklı için: Ispanak yaprağı, 3 yumurta, 1 parça kavrulmuş kıyma, 1 tane kıyılmış kuru soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı (Ispanaklı altüst böreğinin iç malzemesi bir kapta daha önce pişirilerek hazırlanır.) Yapılışı Unumuzu bir kaba koyarız, tuz ve su ilavesi ile hamurumuzu açabileceğimiz yoğunlukta hazırlarız. Yoğurduğumuz hamuru on eşit parçaya böleriz, her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açarız. Ayırdığımız 5 parça hamurun aralarına, eritmeden yumuşattığımız tereyağı ile yağlayarak üst üste koyarız, en üstteki hamuru yağlamayız, hepsini birlikte böreği yapacağımız tepsiye göre açarız, içini yağladığımız tepsiye açtığımız hamuru sereriz, üzerine yukarıda tarif ettiğimiz iç malzemelerinden hangisini arzu edersek onu koyduktan sonra, yine arzuya göre yağ ilave edip, kalan 5 parça hamuru da aynı şekilde açarak onu da malzememizin üzerine sereriz. En üstüne de bir yumurtayı güzelce çırparız, bir yemek kaşığı süt veya yoğurt, bir kaşık sıvı yağ ilave ederiz, hepsini karıştırıp süreriz. Önceden kızdırılmış fırında böreğimizi kızartırız. Yanında ayran ile afiyetle yeriz.
Resimler Sadece üyeler içindir! Mercimekli Bulgur Aşı Malzemeler 1 su bardağı mercimek ½ su bardağı bulgur 1 büyük soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase yoğurt Kuru nane Tuz Yapılışı Yeşil mercimeği 5 bardak su ile haşlarız. Diğer tarafta bir tencerede ince doğradığımız ve tuzla ovduğumuz soğanı az kavurduktan sonra haşladığımız mercimeği ve bulguru ilave ederiz. Bulgurlar pişince ocaktan alırız, üstüne yoğurdumuzu koyup karıştırırız, kuru nane ve erittiğimiz tereyağını döküp servis yaparız.
Resimler Sadece üyeler içindir! Hasuda Malzemeler 1 çay bardağı buğday nişastası 1 çay bardağı pekmez 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı Buğday nişastası, biraz su ve pekmez , şeker ilavesi ezilir, tereyağı bir tavada eritilir, hazırlanan karışım yavaş yavaş karıştırılarak yağın içine dökülür. Pilav şeklini alana kadar hiç durmadan karıştırılır, pilav şeklini alması için azar azar yağ ilave edilir, pilav gibi olduktan sonra sıcak servis yapılır. Bu tatlı yapılırken istenirse pekmez yerine biraz daha şeker ve su ilave edilerek de yapılabilir. Yemek fotoğrafımız pekmezsiz olarak hazırlanmıştır.
Resimler Sadece üyeler içindir! Göveç Malzemeler 1 kg kuşbaşı kuzu eti 500 gr sivri biber 3 adet kuru soğan 3-4 adet domates 2 adet orta boy patates 2 adet patlıcan 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Yapılışı Genişçe bir kaba soğanları, kabukları soyulan domatesi küp küp doğrarız, sivri biberleri de küçük doğrayıp, etimizi de içine koyduktan sonra, hepsini güzelce karıştırırız. ( Arzu edilirse patlıcanlar da doğranıp ilave edilir.) Soyduğumuz patatesleri çömleğimizin tabanına yuvarlak bir şekilde keserek yerleştiririz. Üzerine tuzunu ve karabiberini ilave ettiğimiz karışımı boşaltırız. Ayırdığımız domatesleri yuvarlak kesip üzerine yerleştiririz. Etin yağı az ise bir yemek kaşığı tereyağını ilave ederiz. Çarşıya fırına pişmesi için yollarız. Şimdilerde artık bu yemeği küçük çömleklere koyup evimizde fırınlarda yapıyoruz. Önceleri hanımlar hısım akrabanın bağlarına gezmeye gider, beylerde çarşıda göveçi yaptırıp getirirlermiş. Hep beraber yenirmiş. Yöremizin adeti olarak hiçbir et yemeği pilavsız yenmez. Bazı yemeklerimiz yalnız Boyabat’ta yapılmıyor, Türkiye’mizin bütün yörelerinde yapılıyor. Göveçte bunlardan birisi, biz çok araştırdık, Boyabat’ta yapılan şekilde ve pilav ile yapılmıyor
Resimler Sadece üyeler içindir! Cizlembe Malzemeler 1 su bardağı un Tuz 3 bardak su Tereyağı Yapılışı Un, tuz ve su karıştırılarak çok sulu bir bulamaç yapılır, kızdırılmış saçın üzeri özel bir çubukla yağlanır, hazırladığımız hamur saçın üzerine bir cezve yardımıyla dökülür, yanlara doğru hamur inceltilir, pişen hamur bir büsleğeç yardımıyla çevrilir ve diğer tarafının pişmesi sağlanır, pişince saçtan alınır, tereyağı ile yağlanır ve servis yapılır.Yanında isteğe göre peynir, zeytin, domates ve salatalık ile yenebilir.
 

tecelli
Gezici Üye


Durumu Dışarıda
MesajAt | Bilgileri | WebSitesi | Konuları | Cevapları    Alıntı | Word | Yazdır | Gönder 09.Ağu.2011 13:49:38
  
Bu konuda 1 Sayfa 2 Cevap Var
» Son Konular İstatistik Forumda Ara
BİNCANLA SEVİYORUM TÜRKİYEMİ...
Boyabat Yöresel Yemekleri...
Sinop Şiirleri - Elif İçin....gül İçin....
Faili Belli Gece...
Söyle Güzel Adın Şekermı Senin...
Üst Kategori (4)
Alt Kategori (27)
Konular (51)
Cevaplar (6)
Toplam Adettir

Başlık : Konu : Cevap :
» Bugün Giren Üyeler : 0
|#Genel Sorumlu|@Site Yöneticisi|*Bölüm Editörü|+Forum Editörü|!Sohbet Editörü|Gezici Üye|Normal Üye|Hevesli Üye|Azimli Üye|
|Çalışkan Üye|Verimli Üye|Bağımlı Üye|Abone Üye|Tiryaki Üye|Yıldız Üye|Bilgin Üye|Prof Üye|Üstad Üye|Süper Üye|Altın Üye|Ulu Üye|
» İframe
» CopyrightYukarı Git
2oo6-2oo9 © Copyright sinop.biz.tr Made in Sinop
Site Tasarım Kodlama © C.C.P. Version 5.0 İçerik Yönetim Sistemi
Sinop Haber Sinop Sinop Sinop Haber İslami Videolar Sinop Firma Ekle
Tavsiye Et | İletişim | Rss